W tym artykule dowiesz się o procesie ograniczania w systeme.io i co dzieje się z kontem, gdy zostanie ograniczone.
Każdy plan systeme.io ma ograniczoną liczbę kontaktów, którymi może zarządzać użytkownik.
Aby zobaczyć funkcje oferowane dla każdego planu subskrypcji, kliknij tutaj.
Istnieją dwie sytuacje, w których mogą zostać zastosowane ograniczenia:
1. Przekroczenie limitu kontaktów określonego przez plan subskrypcji
Jeśli te limity zostaną przekroczone, Twoje konto podlega ograniczeniu.
2. Przekroczenie limitów funkcji po zmianie planu
Może to nastąpić w przypadkach, gdy:
Aby sprawdzić bieżącą subskrypcję i limity planu, przejdź do: Zdjęcie profilowe > Ustawienia > Mój plan.
Zalecamy podjęcie działań zapobiegawczych przed wystąpieniem ograniczenia, aby uniknąć utraty nowych potencjalnych klientów lub sprzedaży. Monitorowanie rozmiaru listy kontaktów i wykonanie poniższych kroków może pomóc uniknąć przerw w usłudze.
Gdy limity planu zostaną przekroczone, zostaje zainicjowany proces przed ograniczeniem, aby powiadomić użytkownika i dać czas na podjęcie działań przed zastosowaniem ograniczeń.
Podczas tego procesu:

Ten okres przed ograniczeniem zapewnia możliwość uniknięcia procesu ograniczenia poprzez jedno z następujących działań:
Przejście na wyższy plan
Zwiększa to limity kontaktów i dostępne funkcje. Aby wyświetlić dostępne plany, kliknij tutaj.
Jeśli żadna z dostępnych opcji nie spełnia bieżących potrzeb, skontaktuj się z wsparciem w celu uzyskania pomocy.
W przypadku przekroczenia limitów dostępnych funkcji:
Aby łatwo zidentyfikować nadmiarowe elementy, przejdź do Zdjęcie profilowe > Ustawienia > Mój plan. Elementy przekraczające limity planu pojawią się na czerwono w tabeli podsumowania subskrypcji w celu łatwej identyfikacji i usunięcia.
W przypadku przekroczenia limitu kontaktów:
Musisz przystąpić do czyszczenia listy e-mailowej, jak wyjaśniono w tym artykule. Jeśli jednak nie masz żadnych nieaktywnych kontaktów, zawsze możesz usunąć kontakty przy użyciu innych kryteriów, postępując zgodnie z instrukcjami w tym artykule.
Jeśli żadne działanie nie zostanie podjęte do czwartego dnia, proces ograniczenia jest automatycznie aktywowany.
Istnieją dwa scenariusze, w zależności od planu subskrypcji:
Po ograniczeniu konta niektóre funkcje konta zostaną wyłączone:
Automatyzacje
Ważne: Należy pamiętać, że nawet podczas ograniczenia konta, dni są nadal liczone w harmonogramie kroplowym. Oznacza to, że jeśli między wykładami ustawiono opóźnienie, okres ograniczenia nadal będzie uwzględniony w obliczeniach dla następnego wydania wykładu.
System automatycznie podniesie subskrypcję do następnego dostępnego poziomu, aby zapewnić nieprzerwane świadczenie usług.
Jeśli nastąpi to automatyczne podniesienie, a chcesz wrócić do pierwotnego planu, najpierw należy usunąć wszelkie nadmiarowe treści. Gdy konto będzie ponownie w granicach limitów, skontaktuj się z obsługą klienta, aby poprosić o obniżenie planu.
Uwaga: Treści nie są automatycznie usuwane, gdy konto jest ograniczone. Jeśli jednak przez 6 miesięcy nie nastąpi logowanie ani aktywność, treści mogą zostać trwale usunięte.
Ostatnia aktualizacja: 17 kwietnia 2026